Anode

Praktijk voor lichamelijke en psychische ondersteuning

Natuurgeneeskundige behandeling:

Problemen met functioneren door:


Stress?

Burnout?

Hoofdpijn, rugpijn, darmklachten?

Irritatie, frustratie, boosheid?

Vage klachten, aanhoudende vermoeidheid?


Een Natuurgeneeskundige behandelingen helpt je bij de aanpak van deze klachten!


Foto: Persoonlijke therapeutische Ankhen waarmee ik werk. Ankh is een oud Egyptisch instrument waarmee chakra's, energievelden en cellen gereinigd en gereset kunnen worden. Ook kunnen blokkades worden opgelost hiermee. 


Ervaring van een klant:

Aanmeldreden: diverse klachten.

"Het was een bijzondere ervaring. Na de behandeling voelde ik me een stuk lichter. Ik ben er erg blij mee en heb het idee dat ik hier echt iets mee kan. Ben blij dat je op mijn pad bent gekomen, je bent een kanjer"!


'Natuurgeneeskundig'  is een breed begrip en wil eigenlijk zeggen; genezen op een natuurlijke manier. Dus met producten, geneesmiddelen en behandelingen die uit de natuur worden verkregen. Deze middelen en behandelingen zorgen ervoor dat blokkades worden opgelost waardoor het zelf herstellend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. 


Met welke middelen werk ik? 


- Bach Bloessem, (deze worden worden specifiek samengesteld voor de persoon die deze gaat gebruiken)        

- E.E.N Energetica (energetische remedie, werkt op lichaams-, geest- en zielsniveau)       

- Edelstenen,                             

- Celzouten volgens Dr Schüssler

- Chakramiddelen en Qi- middelen (levensenergie) 

- Numerologie

- Oud Egyptische Ankhen


Aangeboden behandelingen; 

- Chakrahealing
- Balanceren van de chakra's
- demagnetiseren, ontspannen, healen van de aura.
- meten van mineraal,- vitaminentekort,
- behandeling van allergieën
- behandelen van voedingsintoleranties
- Ankh behandelingen voor o.a..; schoonmaken energiekanalen, oplossen beperkende gedachten, energie toevoegen, blokkades uit verleden en       angsten loslaten, pijn weghalen.

Een natuurgeneeskundige behandeling richt zich op de volgende  aandachtsgebieden; 


energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst. 


Energie:

In en om ieder mens zit een energetisch veld. Hierin kunnen door allerlei omstandigheden blokkades ontstaan, die zich kunnen uiten in lichamelijke- en of geestelijke klachten zoals nek- en schouderklachten, rugpijn, hoofdpijn, maag- en darmklachten, stress, burn-out, boosheid, verdriet, onzekerheid, schuldgevoel, lusteloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angsten etc. Het lichaam heeft hulp nodig om van zijn klachten af te komen. Door middel van het meten van de energievelden en chakra's kunnen verstoringen worden opgespoord. Een energetische behandeling helpt bij het oplossen van verstoringen en blokkades en zet de genezing in gang. Doordat verstoringen en blokkades oplossen je meer in verbinding komt met je gevoel ga je ook persoonlijk groeien. 

Voor hooggevoelige mensen is een energetische behandeling zeer effectief. Het brengt ontspanning waardoor overprikkeling wegstroomt en je rust in je hoofd ervaart. Ik leer je oefeningen en geef tips om beter bij jezelf te kunnen blijven.

Prikkeloverdracht:

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en wordt de juiste prikkel doorgegeven. Wanneer er onjuiste, te veel of te weinig prikkels worden doorgegeven kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren of overprikkeld raken met allerlei nare gevolgen. Door de juiste behandeling kan de prikkeloverdracht weer in evenwicht worden gebracht met als gevolg een goed functionerend communicatienetwerk.


Drainage:

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Denk aan geluiden, beelden, stralingen, geuren, dampen. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast. Middels natuurgeneeskundige middelen is het mogelijk deze drainageproblemen op te sporen en reiniging in gang te zetten.


Voeding:

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.


Levenskunst:

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Hiervoor zijn verschillende passende methodes. Eventuele natuurgeneeskundige middelen zoals Bach bloessems, edelstenen kunnen erg ondersteunend zijn bij het herstel. 


Let wel: ik mag en zal nooit een diagnose stellen. Hiervoor dien je altijd een arts te raadplegen. Ook medicijngebruik kan niet zonder medeweten van een arts worden stopgezet.